فرق سوئیچ و روتر

فرق سوئیچ و روتر چیست ؟ تفاوت و کاربرد Switch و Router در دوربین مداربسته

آموزش داهوا

فرق سوییچ و روتر چیست ؟

  • سوئیچ شبکه چندین دستگاه رو هم زمان با کابل به یک شبکه وصل می کند.
  • وظیفه اصلی یک روتر اتصال هم زمان شبکه های اینترنتی مختلف است.

سوئیچ شبکه در دوربین مداربسته

در نصب دوربین داهوا ، سوییچ شبکه برای اتصال دوربین به دستگاه ضبط کننده با استفاده از کابل اترنت در جهت تقویت سیگنال شبکه نصب می شود. به خصوص هنگامی که کابل کشی های انجام شده طولانی و با مسافت زیاد باشد.

فرق سوئیچ و روتر

روتر در دوربین مداربسته

اما روتر زمانی استفاده می شود که شما بخواهید به غیر از دوربین مداربسته دستگاه های دیگری رو در شبکه مدیریت کنید. با وصل کردن دستگاه به روتر می توانید تمامی دستگاه های متصل از طریق کانال های دستگاه را به وای فای و در نهایت اینترنت متصل کنید.

فرق سوئیچ و روتر

در این باره بیشتر بخوانید: فضای ابری در دوربین مداربسته

با استفاده از روتر برای دوربین داهوا این امکان ایجاد می شود که فیلم های ضبط شده را شده را در فضای ابری ذخیره و در هر جا مشاهده نمایید. در ادامه به سوال روتر چیست؟ پاسخ داده و تفاوت‌ های روتر، سوئیچ و هاب را بیشتر توضیح خواهیم داد.

فرق سوئیچ و روتر

سوئیچ شبکه چیست؟

حال که می دانید فرق سوئیچ و روتر چیست، هرکدام را جداگانه بررسی خواهیم کرد. سوئیچ دستگاهی است که می ‌تواند تعدادی از رایانه ‌ها و دستگاه‌ ها را در یک شبکه به یکدیگر متصل کند. این دستگاه را با نام‌ های هاب سوئیچینگ، هاب پل یا پل MAC نیز می‌ شناسند. این دستگاه هیچ داده ‌ای را هدر نمی‌ دهد و بیشتر برای ارسال پیام‌ های خصوصی استفاده می‌ شود. به این معنا که این قابلیت را دارد که تشخیص دهد کدام دستگاه به کدام پورت متصل است. و با آدرس مک پیام را به دستگاه ارسال کند.

مزیت و معایب سوئیچ

از مهم ترین مزیت استفاده از سوئیچ این است که بسیار ایمن است. چرا که داده را به دستگاه مشخصی تحویل می‌ دهد. برخورد دامنه ‌ها را می ‌تواند کاهش دهد و منجر به افزایش پهنای باند در شبکه می ‌شود. این امکان وجود دارد که تعداد پورت ‌های بیشتری را در شبکه افزایش داد. از مهم ترین معایب استفاده از سوئیچ این است که نسبت به روتر و دستگاه‌ های دیگر گران ‌تر است. با توجه به پخش ترافیک این احتمال وجود دارد مشکلاتی ایجاد شود.

روتر چیست؟

روتر ها دستگاه‌ هایی هستند که برای اتصال دو یا چند شبکه مورد استفاده قرار می ‌گیرند. دستگاهی است که یک پیوند مشترک بین شبکه ‌ها ایجاد می‌ کند و جریان داده که وارد و خارج می ‌شوند را بین آن‌ ها فعال و مدیریت می ‌کند. اگر برای شبکه خانگی از روتر استفاده کنید، یک اتصال به شبکه محلی خصوصی و یک اتصال به اینترنت برقرار می ‌کند. همچنین این امکان را به کاربر می‌ دهد تا از طریق سوئیچ‌ هایی که در دستگاه قرار گرفته است، اتصال سیمی را با دستگاه‌ های دیگر ایجاد کند.

مزیت و معایب روتر

از مزیت روتر می ‌توان به ارتباط بین شبکه‌ های مختلف شاره کرد. با توجه به الگوریتم ‌های مسیریابی پویا بهترین مسیر را در اینترنت انتخاب می ‌کند. از معایب روتر این است که نسبت به سوئیچ و هاب، این دستگاه گران‌ تر است. با توجه به اینکه باید داده ‌ها را تجزیه و تحلیل کند کمی کند است. به دلیل ارتباط پویا دارای پهنای باند پایینی نیز است.

هاب شبکه چیست؟

هاب شبکه یا هاب سوئیچ در مقایسه با سوئیچ می ‌توان گفت هاب دستگاهی ساده و ارزان ‌تر است. این قابلیت را دارد تا چند رایانه را در یک شبکه محلی (LAN) متصل کند. می‌ تواند داده را فیلتر کند اما نمی ‌داند که داده را باید به کدام رایانه ارسال کند. در واقع این دستگاه از هوشمندی کمتری برخوردار است. اطلاعاتی که ارسال می‌ شود به طور خودکار به تمام پورت‌ هایی که به دستگاه متصل هستند، ارسال می ‌کند که این موضوع می‌ تواند منجر به هدر رفتن پهنای باند شود.

مزیت و معایب هاب

از مزیت انتخاب هاب سوئیچ شبکه این است که برای افزایش فاصله شبکه مورد استفاده قرار می ‌گیرد و نسبت به سایر دستگاه‌ ها ارزان ‌تر است. توانایی اتصال به شبکه را با استفاده از رسانه‌ های فیزیکی مختلف دارد. از معایب هاب امکان برخورد دامنه‌ ها بین بسته ‌ها در هنگام انتقال از یک دستگاه به دستگاه دیگر است. این دستگاه به صورت نیمه دوبلکس کار می‌ کند به این معنا که یک دستگاه می‌ تواند داده را در یک زمان ارسال یا دریافت کند. هاب داده را به تمام دستگاه ‌ها که به یک شبکه متصل شده ‌اند به اشتراک می ‌گذارد، که می ‌توان گفت شبکه را نا امن می‌ کند و البته پهنای باند زیادی را می ‌تواند هدر دهد.

برخی دیگر از تفاوت‌ های روتر و سوئیچ

در اینجا ادامه ی بحث فرق سوئیچ و روتر را بررسی خواهیم کرد.

1. مدل osi

مدل OSI یا Open System Interconnection یک چارچوب مفهومی است که برای توصیف عملکرد های سیستم شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در مدل osi که هفت لایه دارد. سوئیچ در لایه دوم قرار دارد، روتر در لایه سوم و هاب در لایه اول قرار دارد.

2. عملکرد دستگاه

سوئیچ می ‌تواند این اجازه را بدهد تا اتصالات مختلف از سایر دستگاه ‌ها در یک شبکه انجام شود. از طریق Forwarding انتقال ترافیک شبکه از یک دستگاه متصل به یک پورت سوئیچ شبکه به دستگاه دیگری که با پورت متصل شده است، انتقال داده می‌ شود.

هدف اصلی روتر اتصال همزمان بسیاری از انواع شبکه‌ ها با استفاده از مسیریابی تطبیقی و غیر تطبیقی است. روتر می‌ تواند دو شبکه را به یکدیگر متصل کند و با توجه به وضعیت شبکه تصمیم می ‌گیرد که چگونه یک بسته داده را ارسال کند.

هاب از دستگاه ‌های ارزان و ساده است که به چند رایانه اجازه می‌ دهد تا به شبکه متصل شوند. زمانی که هاب یک بسته داده را از یک دستگاه شبکه از پورت خود دریافت می ‌کند، بسته را به همه پورت‌ ها یعنی به تمام دستگاه‌ های شبکه پخش می ‌کند.

3. کاربرد دستگاه

سوئیچ معمولا در شبکه‌ های محلی برای اتصال بسیاری از گره ‌ها استفاده می ‌شود. یک پیام را به میزبان خاص فوروارد می ‌کند. هنگامی که میزبان به میزبان دیگر در شبکه پیامی را ارسال می ‌کند، سوئیچ فریم‌ ها را دریافت، رمزگشایی و آدرس فیزیکی مک را می‌خواند. یک سوئیچ یک LAN را به حوزه‌ های برخورد زیادی تقسیم می‌ کند که هر کدام دارای اتصال پهنای باند هستند و به طور قابل توجهی پهنای باند را بهبود می‌ بخشد.

روتر معمولا در شبکه ‌های محلی استفاده می ‌شود. با ارسال بسته داده به آدرس آی پی مناسب ترافیک را مدیریت می ‌کند. همچنین بهترین مسیر برای ارسال بسته انتخاب می ‌کند. روترها می‌ توانند یک LAN را ایجاد کنند. از دیگر قابلیت‌ های این دستگاه می ‌توان به اتصال به رسانه ‌ها و دستگاه‌ های مختلف اشاره کرد. هاب نیز در شبکه‌ های محلی لن استفاده می‌ شود. آن‌ ها در سازمان‌ ها برای ایجاد ارتباط مورد استفاده قرار می ‌گیرند.

4. روش انتقال داده در دستگاه

سه روش انتقال داده وجود دارد، در روش Simplex داده فقط می ‌تواند به یک جهت حرکت کند. یعنی یک دستگاه می‌ تواند داده را ارسال کند اما نمی ‌تواند داده را دریافت کند. گیرنده نیز فقط می ‌تواند داده را دریافت کند و نمی‌ تواند داده ارسال کند. در روش Half-Duplex یک دستگاه می ‌تواند هم داده را دریافت و هم ارسال کند، اما این کار را نمی ‌تواند به طور هم زمان انجام دهد. در روش Full-Duplex انتقال به این صورت است که دستگاه می‌ تواند به طور همزمان داده را دریافت و ارسال کند.

روتر و سوئیچ هر دو از روش انتقال دو طرفه تمام دوبلکس پشتیبانی می‌ کنند اما هاب از روش نیمه دوبلکس پشتیبانی می ‌کند.

5. آدرس در دستگاه

در دستگاه سوئیچ‌ ها از آدرس مک (MAC) برای انتقال داده استفاده می ‌کنند، در حالی که روتر‌ها برای انتقال داده بین شبکه ‌ها از آدرس آی پی (IP) استفاده می ‌کنند و هاب از هیچ کدام از آدرس ‌های آی پی و مک استفاده نمی ‌کند.

6. انتقال داده

انتقال داده در سوئیچ از یک دستگاه به دستگاه دیگر به صورت فریم است. در حالی که انتقال داده در یک روتر از یک شبکه به شبکه دیگر به صورت بسته است. در هاب نیز داده ‌ها به صورت بیت ‌های باینری از یک دستگاه به دستگاه دیگر منتقل می ‌شوند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

جهت تهیه محصولات و همچنین پاسخ به سوالات فنی
با شماره 02191006008 تماس حاصل نمایید.
مشاورین ما در دیجی داهوا آمادگی دارند با بهره گیری از کادر حرفه ای و متخصص
راهنما و مشاور شما برای بهترین انتخاب محصولات داهوا باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

سه × 5 =

فهرست